Amsterdam

Bi the Way

BiTheWay

HLBTQIA (wie het eerst alle letters goed heeft krijgt een extra koekje bij de film), de bijna volledige inclusive term voor iedereen die zich niet als hetero wil bestempelen. De doelgroep die in deze alfabetsoep nog altijd ondergesneeuwd lijkt te raken zijn de biseksuelen. Je weet wel, die mensen die niet willen kiezen, van twee walletjes eten, eigenlijk homo of lesbisch zijn maar niet uit de kast durven komen, vrouwen in hun ‘experimentele fase tijdens de studententijd’. Bekende vooroordelen. Een popster als Lady Gaga is het, net als Christina Curry en Ke$ha. De mannen mogen ook niet ontbreken: Jeroen Krabbe, David Bowie en Freddie Mercury, om er maar een paar te noemen. Omdat het zo lekker edgy klinkt in de media, of gewoon omdat ze het zijn en dat met trots uitdragen? Hoe dan ook, hoog tijd om aandacht te besteden aan deze seksuele orientatie!

Met de documentaire Bi The Way zien we hoe biseksualiteit wordt ervaren door uiteenlopende mensen in Amerika. Ze vertellen over hun relaties, vooroordelen, schaamte en mogelijkheden als biseksueel. Naast persoonlijke ervaringen komen ook wetenschappers aan het woord over biseksualiteit. De filmmakers zelf bestempelen het als een nieuwe seksuele revolutie.

Roos Reijbroek (1989) is deze avond onze gast. Zij is in 2012 afgestudeerd van de UU binnen Gender Studies met een scriptie over biseksuele, blanke, hoogopgeleide vrouwen, hun relatie(s) en hoe zij zich verhouden tot (non-)monogamie. In haar stage heeft ze zich bezig gehouden met voorlichting over biseksualiteit en transgender. Tevens is ze de initiatiefnemer van De Meerminners, praatgroep voor non-monogamisten. In haar dagelijks leven werkt ze in een ecologische winkel, en zet ze zich in voor allerhande roze/queer initiatieven.

Praktische informatie
Waar: Filmhuis Cavia
Wanneer: woensdag 15 mei 2013
Hoe laat: 20.00 uur
Hoe veel: 4 euro, reserveren via info@filmhuiscavia.nl