Rotterdam

Express Yourself

6a00d8341c76e453ef015434ceb8c9970c-500wi

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg! Het lijkt erop alsof het de afgelopen jaren veel belangrijker is om je in en aan te passen dan om je op eigen wijze te uiten. Uit onderzoek blijkt dat jongeren steeds conservatiever worden over seksualiteit. Sletvrees is aan de orde van de dag en de hedendaagse geemancipeerde homo mag dan wel trouwen, maar is wel op zoek naar een ‘straight-acting’ date via GayRomeo of Grindr.

Dat is in het geval van The Cockettes in ieder geval niet aan de orde. Deze losgeslagen, anarchistische bende van hippies, drag queens, queers, kunstenaars zetten eind jaren zestig San Francisco op haar kop met genderbending drag shows met titels als Tinsel Tarts in a Hot Coma en Tropical Heatwave/Hot Voodoo. Met hun extravagante performances inspireerden ze mensen als David Bowie, Elton John en films als Rocky Horror Picture Show. Een ode aan de seksuele vrijheid, wie je ook bent. Een ode aan de outsider die zich niks aantrekt van ‘hoe het hoort’.
We praten na met onze gasten over de vraag of we allemaal normaler willen zijn? Acceptatie is belangrijk en noodzakelijk, maar betekent acceptatie ook dat je je aan moet passen? Hoe wordt er gekeken naar degenen die buiten de gebaande paden lopen: de vrouwelijke nichten, de genderbenders, de sexual deviants.

We praten na met diverse experts en ervaringsdeskundigen, waaronder Aad Spacemaker, Rotterdammer en DJ. Hij vertelt graag wat meer over zijn visie op queer-Rotterdam. Daarnaast is modejournalist Aynouk Tan panellid. Aynouk is met haar verschijning een ware belichaming van wat zij denkt waar queer over moet gaan.

Deze editie van Get a Room! is in samenwerking met WORM en Rotterdam Pride.

Praktische informatie
Waar: WORM
Datum: zaterdag 27 sept
Tijd: 20.00-23.00 uur
Entree: 6 euro vvk, 8 euro deur. LET OP: kaartje film=gratis entree party!