Eindhoven

Get a Room! Eindhoven – Vrouwen

FVvrouwenFBbanner

Ooit was het iets met Mars en Venus, de verschillen tussen het mannen- en vrouwenbrein. Met als logisch gevolg dat ook het seksuele aspect aan die planeten werd gekoppeld. Lekker overzichtelijk. De scheidslijnen tussen de twee seksen zijn echter steeds verder aan het vervagen, toch waagt Firma Vruchtvlees zich aan een tweedeling. Op 9 maart vanaf 19:30 uur vindt de eerste Get a Room! avond van 2017 plaats met als thema Vrouwen. Na het kijken van de documentaire VENUS van Lea Glob en Mette Carla Albrechtsen mag het gesprek onder de, hopelijk ook mannelijke, bezoekers weer losbarsten, met als gastspreker onder andere Rieneke Oudesluijs. De hele avond is het werk van kunstenares Michelle Verhoeks te zien en misschien komt de sensuele Miss Riskina nog even langs. Een verkenning van vrouwelijke seksualiteit op de bovenverdieping van Café De Rozenknop aan de Hoogstraat.

Het mannelijke aspect komt deze avond niet aan bod, daarvoor organiseert Firma Vruchtvlees in mei een tweede avond. Mannelijke inbreng is meer dan gewenst, want klopt het wel hoe de verwachtingen van beide seksen zijn? Begrijpen we elkaar en onszelf wel als het om seksualiteit gaat of doen me waar wat? De filmmakers van VENUS waren van plan een film te maken om hun eigen seksuele verlangens en frustraties beter te begrijpen. Als onderzoek nodigden ze meer dan honderd vrouwen uit Kopenhagen uit om over hun
erotische fantasieën te praten. Opeens drong het tot de filmmakers door: deze castinggesprekken zijn de
belden voor onze film. Met de castingstudio als kille achtergrond, geven de geïnterviewden zich steeds verder bloot. Over verwachtingen en verlangens, schaamte en misplaatst onbegrip.

Creatieve seksualiteit
Voor Michelle Verhoeks is seksualiteit, vrouwelijkheid en het lichaam een onuitputtelijk bron van inspiratie. Deze jonge kunstenares uit zich meestal in surrealistische animaties, maar hoe ze haar werk tijdens Get a Room! gaat presenteren blijft nog een verrassing. Absoluut geen verrassing is de carrière van Rieneke Oudesluijs, als klein meisje wist ze al dat ze danseres wilde worden. Na het proberen van velen stijlen en een aantal jaar dansacademie kwam ze in aanraking met burlesque. Als haar alter ego Miss Riskina treedt ze in binnen- en buitenland op met haar zelf ontwikkelde acts. En hierbij gooit ze al haar sensualiteit in de strijd.

Firma Vruchtvlees
Firma Vruchtvlees is een dynamisch collectief van professionals op het gebied van seksualiteit, horeca, educatie en cultuur. Voor iedereen die ‘iets’ heeft met het thema seksualiteit en vanuit een persoonlijke interesse haar/zijn professionele talent wil inzetten. Seksualiteit bespreekbaar maken door het organiseren van activiteiten vol amusement, een knipoog en een bloedserieuze ondertoon. De Get a Room!-avonden hebben als insteek om het gesprek aan te gaan met Eindhovenaren van jong tot oud en van verlegen tot open minded.

Praktische informatie
9 maart 2017, inloop vanaf 19.30 uur, start programma om 20.00 uur, entree minimaal €3,-, locatie: café De Rozenknop, Hoogstraat 59, Eindhoven