Utrecht

Express Yourself

the-cockettes

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg! Het lijkt erop alsof het de afgelopen jaren veel belangrijker is om je in en aan te passen dan om je op eigen wijze te uiten. Uit onderzoek blijkt dat jongeren steeds conservatiever worden over seksualiteit. Sletvrees is aan de orde van de dag en de hedendaagse geemancipeerde homo mag dan wel trouwen, maar is wel op zoek naar een ‘straight-acting’ date via GayRomeo of Grindr.

Dat is in het geval van The Cockettes in ieder geval niet aan de orde. Deze losgeslagen, anarchistische bende van hippies, drag queens, queers, kunstenaars zetten eind jaren zestig San Francisco op haar kop met genderbending drag shows met titels als Tinsel Tarts in a Hot Coma en Tropical Heatwave/Hot Voodoo. Met hun extravagante performances inspireerden ze mensen als David Bowie, Elton John en films als Rocky Horror Picture Show. Een ode aan de seksuele vrijheid, wie je ook bent. Een ode aan de outsider die zich niks aantrekt van ‘hoe het hoort’.

We praten na met onze gasten over de vraag of we allemaal normaler willen zijn? Acceptatie is belangrijk en noodzakelijk, maar betekent acceptatie ook dat je je aan moet passen? Hoe wordt er gekeken naar degenen die buiten de gebaande paden lopen: de vrouwelijke nichten, de genderbenders, de sexual deviants.

Praktische informatie
Woensdag 14 mei
Kargadoor, Oudegracht 36
20.00 uur
7 euro (reserveren via reserveren@get-a-room.nl)