Rotterdam

Get a Room! – Trans (Rotterdam Pride special)

-1

De volgende Get a Room! zal plaatsvinden tijdens de Rotterdam Pride 2015, en is dus extra bijzonder. Zoals de titel al doet vermoeden, is het thema ‘trans’. We gaan ons verdiepen in zij die transgender zijn; en dat doen we aan de hand van film en gesprek.

Wat is ‘trans’? En wat als je je geen jongen en geen meisje voelt, maar zweeft tussen die twee genders in? De Zweedse film ‘She Male Snails’ (Pojkanten, 2012) is het prachtige, poëtische portret van de transgender auteur Eli Levin. Documentairemaker Ester Martin Bergsmark weet in beeld, geluid en vorm uiting te geven aan wat ‘trans’ is. Als kijker raak je bijna bedwelmd, meegenomen naar een wereld buiten het dagelijks bestaan, over iemand gevangen tussen twee genders om uiteindelijk een eigen derde gender te construeren: pojkanten (ruwweg te vertalen als she male, zij man). Performance en poëzie komen samen in deze fictionele documentaire, gebaseerd op het levensverhaal van hoofdrolspeler Levin.

Hoe is het om te leven als ‘trans’? Zoals gebruikelijk bij Get a Room! praten we na met enkele experts, die samen met het publiek in gesprek gaan over het onderwerp.

Datum: vrijdag 25 september
Tijd: 20.00 uur deur open, 20.30 uur aanvang
Lokatie: WORM, Boomgaardsstraat 71
Entree: 6 euro vvk, 7 euro deur.