Amsterdam

Sex Positive

SexPositive

De titel van dit event is misschien wat misleidend. Sex Positive, dat zou toch een hele vrolijke avond moeten worden. In dit geval staat positief echter voor seropositief, een heel ander verhaal.
HIV en Aids zijn inmiddels voor niemand meer onbekend. In de afgelopen decennia is safe sex een vanzelfsprekendheid geworden, wat niet wil zeggen dat we allemaal aan safe sex doen! Tijdens deze Get a Room! blikken we terug naar de tijd dat HIV om zich heen greep in de New Yorkse gay scene.

In Sex Positive vertelt de homoseksuele schrijver en activist Richard Berkowitz over de opkomst van HIV in de New York gay/SM scene eind jaren 70. Nog voor AIDS officieel werd erkent maakte Berkovitz zich zorgen over bescherming tegen de infectie. Door zijn werk als zelfbenoemd SM-hustler ontdekte hij aan de lijve de impact van deze desastreuze epidemie. Hij was een van de allereersten die zich inzette voor safe sex onder homo’s, iets wat in die tijd nog ondenkbaar was.

Vanavond is Sanne te gast. Sanne is 32 jaar en sinds 11 jaar weet ze dat ze seropositief is. Als coördinator van jong positief en van het vrouwennetwerk organiseert ze verschillende activiteiten en praatgroepen en café avonden en voorlichtingen op scholen. Haar werk geeft haar positieve energie, door andere mensen met HIV te ondersteunen of door informatie te geven.

Praktische informatie
Waar: Filmhuis Cavia, Van Hallstraat 52-I
Wanneer: woensdag 17 april 2013
Hoe laat: 20.00 uur
Hoe veel: 4 euro, reserveren via info@filmhuiscavia.nl