Utrecht

Utrecht – seks = werk

UtrechtSeks

In onze eigen stad Utrecht is de positie van de prostituee al maanden een hot topic. Sinds het verdwijnen van ‘t Zandpad en de Hardebollenstraat lijken de sekswerkers geen kant op te kunnen.

Tijdens deze Get a Room! kijken we lokaal en internationaal naar de positie van de sekswerker. Dat doen we met de veelvuldig bekroonde documentaire Whore’s Glory laat zien hoe sekswerkers in Bangladesh, Thailand en Mexico hun werk uitoefenen. Van de ‘Fishbowl’ naar de ‘City of Joy’ tot de ‘Zone’, overal delen de vrouwen hun ervaringen met hun klanten, hun seksualiteit, religie en het leven als sekswerker. Ook de klanten zelf komen aan het woord. Zonder te romantiseren of te dramatiseren en met een groot gevoel voor esthetiek brengt filmmaker Michael Glawogger de verschillende culturen in beeld.

Utrechtseks[2]

Na afloop praten we over de vraag hoe de situatie Nederland en Utrecht in het bijzonder gesteld is met de werk- en leefomstandigheden van sekswerkers. In december is definitief besloten dat de boten aan ‘t Zandpad niet meer open gaan. Wat moet er gebeuren om sekswerk in Utrecht een goede plek te geven. Welke invloed hebben de sekswerkers zelf op de situatie? Onze gasten vanavond zijn Marjan Wijers en de Macha’s. Wijers is zelfstandig onderzoeker en consultant mensenrechten en zeer nauw betrokken bij de actuele ontwikkelingen in Utrecht. De Macha’s is een collecteif van zelfstandig werkende sekswerkers die op een eerlijke manier weer aan de slag willen in de Domstad.

LET OP: deze avond is niet op donderdag zoals eerdere GaR! avonden, maar op woensdag!

Praktische informatie
Woensdag 12 februari 2014
Kargadoor, Oudegracht 36
20.00 uur
7 euro (reserveren via getaroomutrecht@gmail.com)